SVĚT HOLUBŮ - časopis pro chovatele holubů

Nadívaná holoubata

 

Nadívaná holoubata

Suroviny:

holoubata (pro 4 osoby)
sůl
Nádivka:
3 vejce
150 g drůbežích jater
petrželka
majoránka
3 rozmočené rohlíky v mléce
sůl
pepř
dle potřeby strouhanka na zahuštění

 

Postup přípravy:

Holoubata prosolíme, kůži na prsíčkách podebereme a nadíváme nádivkou. Dáme zapéct do trouby, klasicky podléváme jako kuře.

Nádivka: Játra osmahneme na kousku másla. Po vychladnutí je dáme do mísy, přidáme na kostky nakrájené rohlíky, které jsme rozmočili v mléce, přidáme majoránku, petrželku, sůl, pepř a vejce. Promícháme, jestliže je směs řídká, přidáme trochu strouhanky.

Holoubata podáváme buď s brambory, nebo knedlíkem a rajskou omáčkou.